About Me

My photo
welcome to my page..it's a step to my heart.... jinak2 merpati kot (^^ ) very simple person that like newest info...

Thursday, September 13, 2012

diary hdup hri ini..

Assalam allz,
sdikt lewat dtg krja pg ni ats perkara b'kaitan ngn kja gak,ku kna send those letters kat Agensi Nuklear(APM) ngn Bhgian kejuruteraan(KKM) FTI yg ku kja pengendali xray tmpt kja ku. Aslnya mmang da lma ku nak reply surat-mnyurat tu tp d sbbkan less communication,tergndala la bnda tu untill ku dpt flm badge ku.
 ALhmdlilh ats skongan padu kwn2 ku akhirnya ku dpt gak slesaikan smua krtas kje tu...Alhmdlilh ya Allah, nsib bek owg kementerian kesihatan kat sbh ni dtg pat ktowg bgtaw smua bnda..klu x bala bsar pla mndtg kang...
Siap jep ku type2 surat tu smlm ku da inform kat Doc. awal2 yg ku lewat dtg pg ni...alhmdlilh syukur smua berjln lancar...

Setiba d pos office ku stat smua bnda yg ku perlu wat ngn sbeapa sgera, x nak buang masa coz mum pun ikt serta nak tnjuk bli wang pos(da kaitan ngn surat). Then, kmi mngorak lngkah ke bngunan pos laju bg mmpercptkan proses surat tu, nak bg smpai cpt..ku hntar jep ikt pos laju..hehehe..

da sttle tu ingt blh blik pat kje trus tetba mum pla bwa p urus kje dia kat Malorita, memulanya ku x nak ikt sbb ingt nak snggah karamunsing jep..alih2 mum mnta tman pla adeh, maw x maw ikt jep la...msuk jep kwsan,dri pintu dia da ku nmpk mcm sesi ceramah pla..alamat la lmbt p krja monolog ku..

msuk jep dlm bilik khas tu, serasa special sngt sbb x rmai owg yg msuk dlm tu..snyap2 mum duduk d slh sbuah kerusi yg tlh d sdiakan..hehe ku cma copy n paste jep pa mum wat..

stat duduk kat kerusi tu bru terasa slesa skit, ya la da dri td duk bdiri smbil b'lari lg urus surat la, wang pos la..pnat gurlz! dlm mnyesuaikan diri tu, ku t'tarik ngn kata penceramah tu psal working overseas..kja mum gumam ku..tp dia specify ngn tanah arab. hurm, quiet intersting pla! ku trus hnyut ngn kata2 nya yg ckup mmberangsangkan psal pngamblan pekrja malaysia tuk ke luar negara,katanya lg slh satu advntage kta owg malaysia adalah kta hdup dlm perskitaran b'bilang kaum d mna x ssah tuk kta mnyesuaikan diri ngn p'sekitaran bru..dia ckp tu la slh 1 keistimewaan kta wrga malaysia..xkan da owg yg bkal mnhalang kta..seh mnyirup smangat msuk..hurm pnjang lg p'jlanan ku..

yup, jauh g..smpai la 1 tahap mum kjutkan psal krja ku...bru serasa mcm nak berlari pun da..hehehe..maka ku bgegas kluar jep..n meluncur trus ke tmpt krja...




No comments: