About Me

My photo
welcome to my page..it's a step to my heart.... jinak2 merpati kot (^^ ) very simple person that like newest info...

Monday, November 5, 2012

AnD Again Dont Judge!!!

Assalam, okay nak di jadikan cerita la kan..
Td Nina da la received satu patient ni, as usual patient nina smua yg da kaitan ngn x-ray la kan [T.T] (muka bowink)..chest xray la kan..again [T.T]..

as usual kbnyakkan patient nina smua nya merupakan warga negara luar yg b'asal dri indon, vietnam, filipina,india dan sewaktu ngn nya..dowg ni kna m'p'bharui p/port dowg setahun sekali..so bg proses t'sbut mereka p'lu mnjalani medical checkup melalui agensi2 yg b'kaitan seperti Growarisan..
maka dari situ la kerja nina b'mula iaitu salah ssatunya dgn mngx-ray dowg ni..

so once upon a time, ptg tu..dtg la seowg majikan membwa b'sama owg yg digajinya ke klinik kmi, so mcm bsa stelah form Growarisan di serahkan sy ngn rkan skerja mula la  mnympurnakan krja kmi..msing2 sibuk mngambil tnggi, berat,dan BP owg yg dgji tersebut. dan tdak lupa mngambl LMP beliau..begitu la yg biasa yg akn kmi titik beratkan.ya la mna taw pregnant pmpuan tu naya nina di buatnya..x blh smbarangan x-ray klu dia pregnant x blh la...

stelah selesainya tugas kmi..majikan beliau pun sgera b'tnya akn result owg yg digajinya..kak senior ckp la yg result dia tu dlm 10 hri gtu siap la..tp taw x pa majikan dia yg sempoi tu jwap..larh, dia ckp dlm 3 hri siap la tu..skali lgi kak senior menegaskan jwapan dia... then majikan dia yg selekeh tu pun jwap bnda sma jg..Dlm dowg ngh b'cmbah pndapat tu nina t'fkr sjenak('o')..dia ni majikan die ke suami die..ala2 mcm pak jawa gtu rpanya..arh lantak la yg pnting nina wat muka (^_^) je..trip muka manis la knun..

setelah selesai smua..majikan ngn owg yg dgjinya  td pun b'edar..bila da relax sikit..da la kwn kak senior td coll..dia tnya dr. pakar tu da siap ke urusan dia..pnya t'kjut muka kak senior nina kehkehkeh..dnt know if i brought a mirror  to her..msti dia pun ktawa gak..merah padam kehkehkeh..siap ngn cra dia ceta lg kelakar pun da..





tu la mcm plik jep gya dia..kwn nina sowg mula mmbuka bicara..biasa la tu dr. pakar mmang mcm tu..so, the moral is..dont eva jugde a book, a clothes, a food just by its cover okay!! (^3^) sweet dream!!!



No comments: