About Me

My photo
welcome to my page..it's a step to my heart.... jinak2 merpati kot (^^ ) very simple person that like newest info...

Friday, November 23, 2012

kEhidUpaN

bangun ku, mula menyedari telah melangkah ke esokkan hari.. 
sedari bagai baharu sahaja tdi ku menyusun pelbagai mimpi dan impian bagi melayari kemudian hari....
terkejut bukan kepalang namun ku gagahi diri bagi semangat agar diri ini sedar bahawa ia permulaan bagi pelbagai tanggung jawab yg menanti...
semangat zahir ku segari dgn membersihkan diri...
tenaga batin ku tambahi dgn memenuhkan iman di hati...
Alhmdlilh segar, dan berdoalah semoga hari ini lebih baik daripada mimpi semalam.
.biar la yg berlalu pergi membelakangi diri...
Allah masih bagi ku peluang untuk memperbaiki diri dan kehidupan di bumi ini..

#ku merasa ku asyik melalui perjalanan kehidupan yg sama, terlalu sama hampir setahun kiranya...
bangun pagi pada masa yg sama, siap masa yg sama, cuma mayb baju jep kian berganti, then owg mcm ku yg bl0m pndai drive ni kna la menambang naik bus ea..melalui jln yg sama..melintas..kemudian harus sampai kja tepat pada masa yg sma...then keja pun ulang-alik wat bnda yg sma..siap kja smua tu hbs msa..tpt jam 5pm blik...smpai umah then smua tu ulang blik...

ku terfikir sejenak, mcm ku p'nah tngok cerita ni..alah mcm 100 harijadi tu..yg mana main karakter dia asyik mengulangi perjalanan khidupan d sebuah kg dgn melakukan bnda yg sma berkali2..hingga la dirinya mncapai 1 keputusan utk mmperbaiki setiap kesalahan bg setiap perjalan yg beliau jlani..pndai2 la search ea yg kna bold tu tajuk ceta tu..alah yg blik2 gak kna ulang kat astro dlu tu..

Alhmdlilh, kini ku sedari...ku perlu perbaiki setiap langkah perjalanan ku ini..
mksudnya kta msh da pluang, Allah msih bg peluang tuk kta perbaiki diri..
#nukilan agar diri ini tidak lupa diri...smoga dpt d kongsi agar mnjadi pengajaran pda di situ sini insyllh Amiin...

2 comments:

❤~Emma Abduh~❤ said...

wwaaaahhh ada blog!!!hihi

Ninsay said...

keh3..blh larh Emma..eleh Emma pun ada kan...will left footprint there soon