About Me

My photo
welcome to my page..it's a step to my heart.... jinak2 merpati kot (^^ ) very simple person that like newest info...

Sunday, December 2, 2012

a cactus

Assalam!!

Let me tell you a secret life of a cactus..
owk seperti yg kowg sdia mklum..kaktus hdup dalam iklim yg panas iaitu seperti padang pasir..
jenis tumbuhan yg berduri, jg  mmpunyai bunga seakan2 rose..

nina kind like this plants..
mmpnyai karakter pndiam dan agak tajam dari luaran..tp dia bknnya jahat mcm anjing yg menyalak dan menggigit.dia just stay diam kat suatu sudut hdup dgn bahagianya tanpa perlu owg hiraukan dia..
xksah la owg nak siram dia ke tak..dia ttap pndai survive dan cri kehdpan sndiri...tahan lasak dan hnya mengancam owg lain jka owg kcau duri dia..
well, klu korang x pegang duri dia xla cederakan..so jan kacau.. klu nak pgang pun hnya owg t'tntu jep yg blh, dan khusus kpd owg yg profesional n mahir psal bap2 bnga ni...

so owg x blh smbarang cabut, xkan cantas @ buang bunga ni sbb kat mna2 pun dia dpt hdup..sayang klu buang bek letak jep kat dpan umah then siaram klu da msa nak siram..

that's all 4 today comelkan kat sblah ni..hehehe sya buat..(dkt google) (^ 3 ^) keh3...

No comments: